Tepung Gogi

by - April 29, 2017

tepung gogi

Assalamualaikumm..

Salam haari sabtu ulosss...da masak ke?mesti tak masak kan sebab bawak anak2 jalan,.yela cuti lama kan..hari ni akk nak share satu tepung yang best kalau nk goreng2 ni..terutamanya udang dan sotong...tepung ni tepung goreng tempura tau..kalau goreng sotong sebiji rasanya macam yang kita makan kat kedai tu.

Tepung ni dari Thai. tapi ada tanda Halal ok..hari ni akk goreng tempe dengan cendawan jer..
tepung ni banyak ada jual kat kedai runcit,500g dalam 5.20 gitu la harganya.
cara bancuh pulak senang jer..just campurkan tepung dengan air sejuk dalam peti ais..jangan cair sangat atau pekat ye...agak2 korang jelah...

tepunggogi
Yang panjang2 tu bukan pisang ye..itu tempe akk potong panjang2,,,cendawan pulak tak nampak pulak rupa paras dia hehehe..


ok terima kasih
jumpa lagi

mamadanish

You May Also Like

18 comments

  1. Yum, simple to prepare but looks delicious. Have not come across this tepung before but will find it!

    ReplyDelete
  2. kalau goreng cauliflower pun sedap ni..done follow..salam kenal

    ReplyDelete
  3. Having a busy work schedule and two young kids, these quick and delicious meal will definitely come in handy. I hope that it's not too spicy.

    ReplyDelete
  4. First time dengar brand ni. Nanti nak carik lah

    ReplyDelete
  5. wahhh.. tepung yogi.. 1st time dengar ni.. tapi nampak lazat je kalau guna untuk goreng ayam, cendawan mahupun peria goreng.. nyum2

    ReplyDelete
  6. Ohh. Ni nama dia, tepung goji. Saya selalu panggil tepung kfc je. Kat sini ada jual ke kak?

    ReplyDelete
  7. Nak tepung ni, nampak jer sedap! Feels like tempura.

    ReplyDelete
    Replies
    1. G beli cepat xyah g kedai lagi nk mkn udang tempura...

      Delete
  8. Wow, Delicious. I would love to try this product. The kids will surely love it.

    ReplyDelete
  9. Yup....u must try tepung gogi

    ReplyDelete
  10. Macam sedap je. Tiba tiba terasa lapar!

    ReplyDelete
  11. sedap dik...klu goreng pisang pun boleh..pastu cecah ngan sambal kicap...huhuhu jela kita hahaha

    ReplyDelete



Popular Posts