Resepi Popiah Goreng

by - May 30, 2017



Assalamualaikum..

Hari ni kak lina nak share resepi popiah goreng...Buat sendiri puas makan kan,kalau beli kat bazar dah sejuk,pastu intinya alahai...adalah selai dua sayurnya....ni buat sendiri isilah banyak2 sayur dalam tu..senang sangat resepi popiah goreng ni...jom kita tengok kat bawah ni..

Resepi Popiah Goreng

1 bungkus kulit popiah(selalu beli jenama KG,tapi xde stok guna la yang ni)
3 ulas bawang putih
1 kiub pati ikan bilis
kalau nak letak lada hijau @ merah pun boleh


Resepi Popiah Goreng

Sayur Kobis
Sayur Karrot
Taugeh
Daun Bawang
(semua di hiris halus)
Tumis bawang putih sampai garing,masukkan kiub ikan bilis dan garam sedikit sahaja,kemudia masukkan semua sayur tadi..bila dah layu bolehla tutup api.sayur biar betul2 kering ye nanti dia berair susah kita nak gulung popiah.


Resepi Popiah Goreng

Bolehla di gulung popiah kita tadi....dan sedia untuk digoreng,pastikan minyak sudah panas dan api sederhana besar,takut hangus pulak popiaj kita ni.

Resepi Popiah Goreng


 Popiah ni bolehla dicecah dengan sos cili...Selamat Menjamu Selera.



You May Also Like

4 comments

  1. Yummyy..sedap .tapi CCL lebih sukakan popia basah

    ReplyDelete
  2. sdapnyee sis.. pic cntik gilosss

    ReplyDelete
  3. sedapnya T_T petang ni kena cari popialahh

    ReplyDelete
  4. Best kan, its so easy jer boleh buat kat rumah tak payah nak beli mahal mahal kat bazaar ramadan

    ReplyDelete



Popular Posts