Shampoo Santan

by - May 04, 2017

Assalamualaikum..

Selamat pagi semua...semoga sihat-siht semuanya,hari ni akak nak share satu produk yang baik untuk rambut uols..yelah rambut kan mahkota wanita..rambut la paling penting kena jaga kan..kalau tak jaga rambut akan kering,kusut dan tidak bermaya...baru skala 5 da tak boleh sikat sebab kusut kan hahaha..lagi-lagi yang rambut panjang tu,memang payah sikit la nak jaga..

Kalau nak pergi saloon selalu pun tak tahan kan...mahal,belum lagi diorang promot itu dan ini..kita pun terpengaruh sampai bil ambik ko jejak 300 lebih kan..akak kalau pergi saloon stanby la 300 sebab takut termakan kata2 orang saloon tu hihihi...sebab tu jarang sangat pergi saloon..tggu rambut dah panjang sangat baru pergi.

Korang pernh dengar tak Shampoo Santan Homemade ni..best tau shampoo ni sebab dia xde bahan terlarang...sesuai untuk rambut kering,kelemumur,rambut gugur dan gatal-gatal....



Tengok tu bahan-bahan dia...rosemary oil,coconut milk,orange oil dan coconut oil...
dan ini cara2 guna shampoo ini..
Image result for shampoo santan my home lab

senang je kan...sama mcm shampoo yang lain jugak cuma yang ini adalah home made...buih dia tak berapa banyak tapi bau dia wangiiiii....bau orange..
Image result for shampoo santan my home lab

shampoo ni akk guna sendiri ok...masa tu akk beli kat lazada...korang  kalau berminat bolehla beli di lazada ok   korang boleh klik link di bawah ni..

SHAMPOO SANTAN LAZADA

You May Also Like

26 comments

  1. Nampak menarik! Tapi macammana syampoo santan tapi bau orange? Nak bau coconut hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia campur pati oren....klu pati coconut je bau x best hihi

      Delete
  2. I think I need to try this shampoo as I have itch scalp sometimes. Thanks for sharing I will check this out.

    ReplyDelete
  3. Yes olivia..u can try this produk...

    ReplyDelete
  4. uik.. boleh pulak keluar bau orange ye.. hehehe.. kalau santan bau nye ehem.. x sukaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe...busukla bau santan haha

      Delete
  5. First time heard of Coconut Shampoo. It sounds interesting and will give it a try.

    ReplyDelete
  6. Can it eliminate my dandruff? I hate seeing it on my shirt. Whenever I stress, I will have more dandruff. looking for a good shampoo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi betty..u can try this shampoo..
      hope it works for you

      Delete
  7. Have not heard of santan shampoo before! Sounds funny but I know that coconut oil is amazing for our hair so this should be, too!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi emily..
      do not try do not know
      so..u shud try ok

      Delete
  8. This obe look very interesting yaa... Kena try.. hahah.. never tried shampoo santan yet

    ReplyDelete
  9. sounds interesting homemade shampoo santan >.<

    ReplyDelete
  10. Syampu santan? Pertama kali dengar ni. Mesti bau wangi kan? Ada jual kat mana eh kak?

    ReplyDelete
  11. Haaa!! Ni yg i carikan! Good to know info2 yg you share! Nak gie beli now! Hehe

    ReplyDelete
  12. First time see this kind of product!!!I love coconut smell, i think i should try it out!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup bearhy.....u shud try this product

      Delete
  13. Oh, santan kelapa actually memang terbukti bagus untuk kulit kepala. Boleh hilangkan daki2 yg melekat dikulit kepala juga. Time kecik mak selalu guna santan kelapa utk bersihkan rambut kita.

    ReplyDelete
  14. i have known the benefits of coconut milk, but didn't know that coconut santan is good too! thanks for sharing.

    ReplyDelete
  15. This looks rather convincing. Would love to see what coconut santan can do to your hair.

    ReplyDelete



Popular Posts