Zam-Zam Coconut Hair Oil

by - July 07, 2017

Zam-Zam Coconut Hair Oil| Assalamualaikum....pernah dengar tak minyak zam-zam ni,kalau tak pernah kak lina nak cite sikit pasal minyak zam-zam ni..yang dah tau tu meh baca jugak ok ..minyak zam-zam ni salah satu cara kak lina menjaga rambut kak lina agar kekal lebat dan berkilat.

Minyak ni memang best la...kalau uols jenis rambut gugur daan nipis memang kak lina nak sarankan uols guna minyak ni...pastu nanti tengoklah hasil dia macam mana..memang puas hati tau..minyak zam-zam ni bukan lah asing bagi kaum india,mereka memang amalkan minyak ni untuk jaga rambut mereka yang panjang berjela tu,uols mesti perasan kan..rambut diorang memang panjang dan lebat kan...ni lah rahsia mereka...kak lina cakap ni pun sebab in law kak lina kan indians...so kat rumah diorang memang wajib ada stok minyak zam-zam ni.

Memandangkan rambut kak lina dah mula menipis dan gugur yang teruk kak lina terus mencuba minyak zam-zam ni,minyak ni minyak kelapa ok...tak de campuran pun..ingrediant dia pun hanya coconut dan parfume..Bau???ok sangat la...tak delah busuk sangat macam yang orang cakap tu..ok la bau dia sedap sangat...tak memeningkan kepala pun...malah korang mesti suka bau dia...actually bau kentut lagi busuk eh....hihi jangan marah uols..gurau jek..


Zam-Zam Coconut Hair Oil
Zam-Zam Coconut Hair Oil

Ok cara guna pulak kak lina nak terangkan..seeloknya pakai waku malam sebab kita nak biarkan dia lama sikit kat kepala kita agar minyak kelapa ni dapat meresap dalam kulit kepala kita,ambik sikit minyak kelapa ni then sapu rata kat kepala korang..sapu rata eh..kalau dapat suruhla someone yang pakai kan...urut2 sikit leganya pala korang nanti...kalau xde sesape nak sapu, sapu jela sendiri jah...hahhaa...ok pastu sikat dan korang biarkan jela rambut tu.esoknya cuci bersih2 dan syampoo macam biasa...nanti kan bila rambut dah kering korang akan rasa rambut senang diurus..dah tak kusut..malah licin sangat rambutnya..memang puas hati sangat guna minyak ni.
Korang boleh beli di Mydin mall,harga pulak 4.90 kalau tak silap yang botol kecik tu..cubalah beli uols...tak rugi pun malah rambut korang akan sihat dan bersinar..jangan tunggu lagi kalau rambut korang asyik gugur bila sikat tu...nnt lambat2 boleh botak tau haha...seminggu bolehla guna 2-3 kali ikut kerajinan uols semua.
semoga bermanfaat la kak lina punya testimoni ni eh...
bye...

You May Also Like

15 comments

  1. mmg legend minyak zam-zam ni..dulu masa kecik2 dulu mesti mak letakkan kat rambut...fuhh berkilat dan cantik jer nampak rambut kita..minyak zam2 ni menggamit memori gitu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul umi...lebat dan berkilat rambut kan

      Delete
  2. Hmm kena cari satu ni. Rambut banyak sangat yg gugur.

    ReplyDelete
  3. Mama Ada dgr minyak ni mmg bagus utk rambut

    ReplyDelete
  4. fuhhh kena guna nih. uyul kemahin rambut dah botak sebab asek gugur je.
    Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la uyul....takutnya tengok rambut semakin menipis..huhu

      Delete
  5. Rambut mai ni dah la jenis nipis, skrg makin nipis sebab gugur teruk. Kena cuba ni nanti, first time nampak, sebelum ni tak pernah tahu pun :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak lina pun first time guna minyak ni...so far memang terbaik maii..

      Delete
  6. tak tahu pulak zam zam ada coconut oil.

    ReplyDelete
  7. Untuk uban nak guna yang mana satu yg coconut atau zam zam yang biasa tu je?

    ReplyDelete
    Replies
    1. pakai yg ni pun boleh...sy pun banyak uban dah...so far saya puas hati pakai

      Delete
  8. Kecik2 dulu rasanya..mak pernah pakaikan utk kami ni hehe. Minyak rambut legend

    ReplyDelete



Popular Posts